Nooit meer ja zeggen als je nee bedoelt

Zeg je weleens ja tegen een verzoek, terwijl je nee bedoelt? Doe je weleens iets voor een collega of voor je baas dat je niet wilt, waar je geen tijd voor hebt, omdat je niet durft te weigeren, maar baal je daar achteraf dan wel enorm van?

En waarom doe je dat eigenlijk?
Meestal wil je de ander niet teleurstellen. Je wilt dat de ander je aardig vindt. Soms voel je je domweg zo overvallen of zelfs geïntimideerd dat je niet durft te weigeren.

Een verzoek weigeren op een vriendelijke en toch duidelijke manier

Nee zeggen tegen iemand en die persoon de volgende dag gewoon nog kunnen aankijken, kun je leren. Oefen maar eens met onderstaande stappen. Je zult merken dat het steeds gemakkelijker gaat.

Eerst even denken: Weet wat je (niet) wilt
Om rustig nee te kunnen zeggen moet je precies weten wat je wel en niet wilt. Stel je collega vraagt of jij morgenavond zijn dienst kunt overnemen en dat wil je niet, want je hebt andere plannen (om iets leuks met je partner te gaan doen, om op de bank te hangen, geen plannen maar je hebt al vaak genoeg je dienst met hem geruild). Dan is het belangrijk dat je je goed realiseert wat je wilt. Alleen als je héél duidelijk voor jezelf weet wat je wilt, weet je ook wat je niet wilt en kun je weigeren. Dus zorg ervoor dat je dat helder hebt.

dan DOEN: Nee met een toelichting
Nu volgt het daadwerkelijke nee zeggen. Je weet dat je zijn dienst niet wilt overnemen en je gaat dat hem nu duidelijk maken. Hoe? Hou het kort, begin met het woord nee en geef een korte toelichting.
Klinkt als: Nee, dat gaat helaas niet, ik heb al andere plannen.

Wat veel mensen doen die nee zeggen lastig vinden, is een uitgebreid verhaal verzinnen over waarom ze niet aan het verzoek kunnen voldoen. Dat maakt de zaak niet duidelijker en de boodschap niet krachtiger. Dus hou het kort.

In de helft van de gevallen werkt zo’n kort en vriendelijk nee met toelichting. Maar in de andere helft van de gevallen zal de collega in kwestie toch nog een poging doen om jou over te halen.
Hij zal precies die argumenten in de strijd gooien waar jij gevoelig voor bent. Want mensen die nee zeggen lastig vinden, vinden het vaak prettig om andere mensen te helpen, ze worden graag aardig gevonden en willen graag hun bijdrage leveren aan dat alles goed loopt. Dus probeert de collega het met argumenten die klinken als: jij kan het zo goed, ik zou niet weten tot wie ik me verder kan wenden, help me alsjeblieft, het is ook jouw verantwoordelijkheid en anders loopt het in de soep….. Dit soort argumenten laten je bijna overstag gaan…..
Wat je nu moet doen is volhouden en geen nieuwe argumenten aanvoeren
Blijf kalm je weigering herhalen met dezelfde toelichting. Kom in geen geval met nieuwe argumenten, want dat geeft de ander munitie om met nieuwe tegenargumenten te komen. Dus verval rustig in herhaling en geef de zelfde toelichting en blijf ondertussen rustig ademhalen en je focussen op wat je wilt.
Dit zal bijna altijd werken. Maar wat te doen met die hardnekkige doordrammende types die het nu nog niet begrepen hebben?
Daarvoor kun je nog drie tactieken aanwenden.
De eerste is: geef feedback op het doordrammen. Het zal ongeveer klinken als.
Jaap, je vraagt me nu al 3 keer of ik je dienst wil overnemen, terwijl ik ook al 3 keer heb gezegd dat ik het niet wil doen omdat ik andere plannen heb. Ik krijg het gevoel dat je helemaal niet naar me luistert en dat je me niet serieus neemt. Ik zou het fijn vinden als je er over op hield.
Als dit niet kan – er zijn situaties waarin het niet gepast is- dan kan je gaan voor de tweede tactiek: Zoek samen naar alternatieve oplossingen maar zonder van je oorspronkelijke weigering af te wijken. Dat laatste is belangrijk. Want je wilt ook in de toekomst te boek staan als iemand die serieus genomen wordt als hij nee zegt. Deze optie kan klinken als: Jaap, ik kan je dienst niet overnemen, maar ik kan wel met jou kijken naar welke andere mogelijkheden er misschien zijn om je probleem op te lossen.
De derde oplossing is het kopen van tijd. Je zegt dat je erover na moet denken en dat je er op een bepaald moment op terug komt. Hiermee geef je jezelf tijd om te bepalen wat je (niet) wilt en om eventuele heftige emoties te laten bedaren. Kortom om weloverwogen het verzoek te weigeren met een duidelijk nee met een toelichting.

Ten slotte: bij nee zeggen moet je ook nee uitstralen. Hierover meer in een volgend blog.

Reacties

Janine: Heel goed artikel, wat ik graag ook zou willen weten is hoe ga je om met deze situatie als het je meerdere is? Die vinden het echt niet fijn om nee te horen en komen met argumenten als werkweigering, slecht voor je carrière en die onzin

Danielle: Nee zeggen tegen je baas kan inderdaad nog lastiger zijn dan nee zeggen tegen een collega. Stel dat je baas je vraagt om een extra klus op te pakken, terwijl je agenda al barstensvol is met werk. Je wilt niet lui of ongemotiveerd overkomen en je begrijpt ook best wel dat er haast is bij die klus…maar je kan het er niet bij doen.
In zo’n geval heb je verschillende opties. Je kunt uitleggen aan je meerdere waar je allemaal mee bezig bent en hoeveel tijd elke afzonderlijke taak kost, om hem daarna te vragen waar volgens hem de prioriteit ligt.
Dan is er geen sprake van werkweigering, in tegendeel je kan er geen extra klus bij doen omdat je niet wilt dat je andere werk er onder gaat lijden.
Het kan helpen om als je een verzoek weigert eraan toe te voegen wat je wel kan. Bijvoorbeeld: ik dan die klus er helaas niet bij doen, want ik moet eerst dat andere werk nog afmaken. Ik kan wel vragen of die en die collega het kan doen. Of ik kan het wel volgende week doen.
Probeer het maar eens uit. De meeste bazen waarderen het wel als iemand meedenkt en weet waar zijn of haar grenzen liggen. En… de meeste bazen horen liever in vooraf dat je een klus er niet bij kunt hebben dan achteraf.

Harry: Goede raadgevingen.
Ontstaan er andere reacties van weerszijden als Jaap als meerdere
bijv een Annemarie is?

Danielle:Wat mij betreft maakt het niets uit of degene wiens verzoek je weigert een man of een vrouw is. Denk jij van wel?