10 tips effectief omgaan met een dominante baas

Beste Danielle,
Bedankt voor je artikel Omgaan met extreem dominante mensen. Maar wat te doen als degene waar het om gaat je baas is? Mijn baas geeft bevelen in plaats van opdrachten. Hij is kortaf en luistert niet of slecht. Naast dat hij er plezier in lijkt te scheppen om werknemers en managers! belachelijk te maken, graag ten overstaan van andere collega’s, is het ook altijd een ander zijn schuld als iets mis gaat en zijn verdienste als het goed gaat. Wat,-je begrijpt het al-, vaak niet het geval is. Hij overlegt niets. Ik denk dat hij bang is om zijn gezag te verliezen als hij met mij in discussie gaat. En eerlijk gezegd heb ik allang geen zin meer om initiatieven te nemen of voorstellen te doen, want ofwel hij gaat zelf met de eer strijken ofwel hij hoort het niet eens. Heb je goeie tips hiervoor? Hoe kan ik zorgen dat hij eens een keer naar me luistert?

Ja, zo’n baas is lastig. Zijn gedrag verhoogt je werkplezier niet. De reactie op zo’n bazige baas – na aanvankelijk proberen hem tot rede te brengen – is vaak: Dan niet! of have it your way, mij best. Je trekt je terug, want je hebt het gevoel dat jouw inbreng toch niet gewaardeerd wordt.

Hoe denkt een dominante baas er zelf over?
Dominante bazen vinden zichzelf helemaal niet lastig in de omgang. Daar denken ze niet eens over na. Ze beschrijven zichzelf als doel- en resultaatgericht. Ze zien zichzelf als diegene die het bedrijf op krachtige wijze door de crisis heen loodst. Vaak vinden ze dat ‘soft leiderschap’ niet werkt bij hun mensen, in deze tijd… Directief leiderschap daarentegen biedt volgens hen zekerheid en duidelijkheid.
Deze zelfperceptie is ook een van de redenen waarom het lastig is hem feedback te geven met als doel zijn gedrag te veranderen. Hieronder staan 10 tips die wél werken!

Tip 1: Geef je ideeën op de manier die hij fijn vindt
Dominante bazen focussen op resultaten. Kortom op het WAT. Niet op het HOE. Niet op het WAAROM en ook niet op WIE. Ze willen dat dingen voorelkaar komen en liefst zo snel en effectief mogelijk.
Dus als je een voorstel hebt en je wilt zijn aandacht daarvoor, begin dan altijd met het resultaat te benoemen. Begin nooit met een chronologisch betoog van feiten, op basis waarvan jij tot een bepaald idee of plan bent gekomen. Kom snel tot de kern van de zaak.

:-( “De aanpak die we tot nu hadden … die gebaseerd is op de analyse van Jan … vanwege … en dus kom ik tot het volgende voorstel….”

:-) Alle offertes moeten binnen 3 dagen de deur uit zijn. (resultaat). Dus het is logisch om dat en dat doen…

Tip 2: Zorg dat hij kan kiezen,
want de dominante baas wil zelf de beslissing nemen. Dus geef hem altijd 2 of 3 opties. Het geeft hem de gelegenheid zijn stempel op de kwestie te drukken en (het gevoel van) controle te behouden. En jij krijgt ook je zin, want je komt natuurlijk met een alternatief dat jou ook goeddunkt.

Tip 3: Begin niet over gevoelens of relaties.
Benadruk niet dat een bepaalde klant aandacht nodig heeft, omdat dat goed is voor de relatie met die klant. Zeg dat de klant een kerstpakket moet krijgen, omdat dat leidt tot omzetstijging.

Tip 4:Refereer aan zijn goede ideeën
Je voorstel wordt sneller door hem geaccepteerd als hij denkt dat het zijn idee is.

:-)“Ik heb nog eens nagedacht over wat jij laatst opmerkte…”

:-)“Jij hebt als doel gesteld: 2% kostenreductie, dat kunnen we halen door …”

Tip 5: Antwoord kort en bondig
Als hij vragen stelt, antwoord je kort en feitelijk en geef je alleen die informatie waar hij naar vraagt. Je geeft dus niet alle andere interessante, relevante, er ook mee samenhangende feiten die het verhaal volledig maken.

Je baas vraagt: “Is het goedkoper?”
:-( “Nou, dat hangt af van je invalshoek. Op de langere termijn gaat het ons wel wat opleveren, mits de factoren…”

:-) “Ja” of “Ja het is 10% goedkoper.”
Voor de meeste dominante bazen is dat genoeg. Mocht het niet genoeg zijn dan vraagt hij zelf wel om toelichting.

Tip 6: Zorg dat de feiten kloppen
Je antwoorden moeten feitelijk wél kloppen, want daar is de dominante baas gevoelig voor. Dus een voorstel doen aan een dominante baas moet je dus goed voorbereiden, want ook al wil hij geen details (die laat hij aan zijn mensen over), hij wil wel dat het feitelijk klopt anders haalt hij je ongenadig onderuit.

Tip 7: Samenvatting op 1 A4tje
Zet een samenvatting van je plan op papier. Zorg dat je hele verhaal op 1 A4tje past. Je raadt het al: de resultaten, (en noem ook nog even zijn doelstelling) bovenaan.effectief omgaan met dominante baas

Tip 8: Ga niet in de verdediging
Als je bazige baas met onterechte kritiek komt of kritiek op een onfijne manier brengt. Ga dan niet in de verdediging.

“Er klopt niets van dit rapport en je conclusie ontbreekt. Daar heb ik dus geen kl*^t aan! Wat zit jij eigenlijk de hele dag te doen hier? Ik heb het al twintig keer gezegd: check eerst de cijfers voordat je mij ermee lastig valt. Doe maar opnieuw! Vandaag nog! Op mijn bureau!”

Je zou willen uitleggen hoe het komt dat de cijfers niet kloppen. Jij hebt de gegevens zelf ook niet op tijd gekregen. Iemand anders (hij zelf?!) heeft ze namelijk niet op tijd aangeleverd. Of misschien zou je wel willen aanvoeren dat hij gisteren nog zei dat elk rapport dagelijks door hem gecheckt moest worden. Volledig of niet….. of 1000 andere redenen….
Niet doen. ga niet in de verdediging. Ga niet uitleggen hoe het zo gekomen is. Zorg dat je weet WAT (welk resultaat) hij precies op zijn bureau wil hebben en geef vervolgens aan WAT je gaat doen en wanneer het klaar is.

:-) “Dus je wilt dat in het rapport de overzichten staan van april tot en met juni van dit jaar, met een conclusie?”
“Ja, een zinnige conclusie.”
:-) “Ik zal de cijfers bij de administratie opvragen, en die in het rapport verwerken. Het ligt overmorgen op je bureau.”

Tip 9: Draai steeds dezelfde plaat af
“Nee morgen! ligt het op mijn bureau.”
:-) “Morgen gaat niet lukken, overmorgen heb je het rapport met conclusie op je bureau.”

Als je echt een goede reden hebt om het anders, later te doen dan hij wil, draai dan steeds dezelfde plaat af. Ga niet in op zijn argumenten. Verzin zelf ook geen nieuwe argumenten. Wees kalm en standvastig! Herhaal je standpunt keer op keer.
De dominante baas houdt van korte en duidelijke communicatie. dat betekent in zijn ogen geen uitleg, want uitleg zijn excuses. (moeilijkheidsgraad *****).

Als de opdracht niet duidelijk is blijf dan doorvragen. Vraag net zo lang door tot je precies weet wat hij wil dat je oplevert. (als dit nodig is, moet je baas eigenlijk op cursus output-gericht opdrachten geven ;) Ten slotte vat je de opdracht kort en accuraat samen.

Tip 10: Geef hem eens (een kort) compliment
Dominante bazen zijn gevoelig voor complimenten. Vooral voor complimenten over resultaten die zij hebben bereikt. Dus kom niet aan met: “leuke schoenen!”. Je moet hem laten merken dat je ziet hoe goed hij is.
:-) “Die klant heb je handig aangepakt zeg!”
:-) “Zo dat heeft wel tot goede resultaten geleid
:-) “De resultaten van dat project zijn gehaald, hoe heb je dat aangepakt”

Werkt gegarandeerd, want dan kan hij zelf vertellen hoe goed hij is.
Vermijd een ‘compliment met een maar’.
“Het is fijn dat je zo daadkrachtig bent maar…
…ik kan er niet tegen
…sommige medewerkers worden er onzeker van
…je mag ook wel eens een beetje dimmen.”

Ten slotte,

  • Doe geen pogingen om je dominante baas te veranderen in een ‘normale’ baas. Gelukkig is hij geen vriend van je en/of niet je echtgenoot.
  • Je kunt de tips los van elkaar uitproberen. Probeer niet na 1x het bijltje erbij neer te gooien. Ga achteraf eens na welke opmerking/strategie wél effect had en probeer het dan opnieuw. Je zult zien dat het steeds beter gaat tussen jou en je baas.

Dit artikel heb ik geschreven naar aanleiding van een vraag van een van mijn lezers. Heb jij ook een vraag, mail ‘m naar mij of plaats een reactie in het veld hieronder.